امروزه با توجه به لزوم صرفهجویی در وقت، لوازم آشپزخانهی متعددی به بازار آمدهاند که علاوه بر کمک به ذخیرهی انرژی و زمان، به آسایش و راحتی ما نیز کمک شایانی میکنند. یک خانم شاغل را تصور کنید که باید تمام تلاشش را برای سرعتعمل در کارهای خانه انجام بدهد و یا خانم خانهداری که باید روزی چند وعدهی غذایی برای طیف مختلف سنی و سلیقههای مختلف تهیه کند و به سایر کارهای خانه هم برسد. پس لزوم داشتن لوازم پختوپز کاربردی و سرعتی در همهی خانهها احساس میشود. یکی از این لوازم، گوشتکوب برقیها میباشند. گوشتکوب برقی ازجمله وسایل کوچک اما کاربردی برای آشپزی است. تقریباً برای تمامی غذاها به این وسیله نیاز است زیرا با آن میتوان انواع غذاهای مخلوطکردنی مانند الویه، کتلت، سوپ، پوره و … را تهیه کرد. همچنین این دستگاه برای درست کردن بستنی، کوکتل و آبمیوه یک وسیلهی عالی است و با آن میتوان در سریعترین زمان ممکن به نتیجهی دلخواه رسید. درواقع میتوان گفت گوشتکوب برقی یک جایگزین خوب برای وسایلی مانند غذاساز، رنده، گوشتکوب، مخلوطکن و همزن است. شاید فکر کنید اگر غذاساز یا مخلوطکن داشته باشیم، دیگر نیازی به داشتن گوشتکوب برقی نیست. بله، گوشتکوب برقی دقیقاً همان کار غذاساز و مخلوطکن را انجام میدهد، اما با این تفاوت که کاربری راحتتری دارد و وسیله دمدستیتری است. اگر گوشتکوب برقی را برای غذاهای کمحجم و مصارف خردهریز مدنظر دارید، قطعاً از خریدنش پشیمان نمیشوید. گوشتکوب برقی خصوصاً برای پورهکردن غذای بچه وسیله فوقالعادهای است.

مزایا
حجم کم: با وجود حجم کوچک و جمعوجوری که گوشتکوبهای برقی دارند، جابهجایی و جایگیری آنها داخل کابینت و روی آن و میان سایر وسایل آشپزخانه بسیار راحت است.
وزن کم: وزن کمشان نیز باعث میشود هنگام کار با آنها خسته نشویم و حتی بتوانیم با یک دست کنترلشان کنیم.
استفادهی راحت: یکی دیگر از مزایای گوشتکوبهای برقی عدم نیاز به تنظیمات، آمادهسازی و پیچیدگی خاص برای استفاده است و به آسانی میتوان تنها با یک دکمه آنها را راه انداخت و استفاده نمود.
استفادهی سریع: به علت عدم نیاز به تنظیمات و مهارت خاص در استفاده و همچنین سادگی این دستگاهها و نداشتن لوازم و متعلقات، کاربردشان بسیار سریع است و در چند دقیقه نتیجهی دلخواه را میدهند.
کاربردهای فراوان: گوشتکوب برقی با اینکه حجم کوچکی دارد اما از کاربردهای فراوانی برخوردار است، از جمله: له کردن، خرد کردن، پوره کردن، تهیه آبمیوه، همزدن و مخلوط کردن
کثیف کاری کمتر: نسبت به غذاسازها و سایر وسایل آشپزخانه، گوشتکوبهای برقی، ظروف کثیف کمتری از خود برجای میگذارند، زیرا جابهجایی مواد از ظرفی به ظرف دیگر را ندارند و یک ظرف هم برای کار با آنها کافیست.

نکات مهم برای خرید گوشت کوب برقی
توان موتور: معمولاً توان گوشتکوبهای برقی موجود در بازار که قیمت بهصرفهتری هم دارند بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ وات میباشد. اما اگر بخواهید یک گوشتکوب برقی حرفهایتر با توانایی خرد کردن مواد سخت مانند یخ داشته باشید به موتوری با قدرت ۵۰۰ وات به بالا نیاز است. درغیراینصورت همان قبلیها هم کار شما را راه میاندازند و موادی نرم و یکدست تحویلتان میدهند.
جنس تیغه: تیغهی گوشتکوب برقیها یا پلاستیکی و یا فلزی است که البته تیغههای فلزی بسیار بهتر از نوع پلاستیکی هستند زیرا علاوهبر برندگی بیشتر، به مروز زمان دچار شکستگی نمیشوند و رنگ مواد غذایی را به خود نمیگیرند.

میلهی جداشونده: بهتر است مدلی را انتخاب کنید که میلهی آن از قسمت بالایی بدنه جدا شود تا بتوانید هر زمان که خواستید به شستوشوی آن بپردازید بدون اینکه به موتور و قسمتهای برقدار آسیبی برسد.
سرعت: معمولاً گوشتکوبهای ارزانقیمت بازار تکسرعته یا نهایتاً دوسرعته هستند و اگر بخواهید مواد را در اندازههای ریزتر خرد کنید باید دستتان را مدتزمان بیشتری روی دکمه پاور نگه دارید. مدلهای ۴ تا ۶ سرعته هم داریم که پیشرفتهتر اما گرانترند. البته اگر غذاساز یا مخلوطکن دارید، همان گوشتکوبهای تک یا دوسرعته احتمالاً برایتان کفایت میکنند و خرید مدلهای پیشرفتهترش ولخرجی است!

وزن: هرچه وزن گوشتکوب برقی سبکتر باشد کار با آن هم سریع و آسانتر است و میتوان آن را با یک دست کنترل کرد. اما اگر نوع سنگینترش را تهیه کنید ناچارید مدام با دو دست آن را کنترل کنید.
جنس میله: اگر برای شما مهم است که بتوانید میله یا سری گوشتکوب را به راحتی تمیز کنید و یا به مرور زمان رنگ مواد غذایی را به خود نگیرد از گوشتکوبهایی با میلهی فلزی استفاده کنید. اما اگر سبکی میله برای شما مهم است میلههای پلاستیکی وزن سبکتری دارند.

لوازم همراه: بعضی از مدلهای گوشتکوب برقی با خودشان لیوان مدرجی هم دارند که برای تهیه سس یا اسموتیهای یکنفره به کار میآید. مدلهای پیشرفتهتر بهدلیل برخورداری از متعلقات دیگری از قبیل خردکن، همزن و آسیاب کارایی وسیعتری دارند و البته قیمتشان هم بالاتر است. اما اگر گوشتکوب برقی چندکاره میخرید، انتظار نداشته باشید که مثلا همزنش بهپای قدرت و کارایی همزنهای تککاره برسد.

طراحی: گوشتکوب برقی باید خوشدست یا به اصطلاح ارگونومیک باشد و بتوان راحت کنترلش کرد. در این وسیله خاص خیلی مهم است که دکمه روشن/خاموش یا همان پاور در محلی با دسترسی آسان قرار داشته باشد. در بعضی از مدلها باید دکمه پاور را در تمام مدت استفاده همچنان فشرده نگه داشت و بههمینخاطر اگر دکمه پاور کوچک و خیلی تورفته باشد، کنترل یکدستی گوشتکوب سخت میشود. پس حتماً موقع خرید به سختی و آسانی فشردن دکمه پاور دقت کنید.

نوع اتصال تیغه به شفت: دقت کنید که تیغهها بهصورت پرسی به شفت یا میله متصل شده باشند نه بهصورت پیچومهرهای، زیرا اتصال شفت محکمتر است و به مرور زمان دچار لقی و کاهش سرعت نمیشوند.
طول پرههای تیغه: هرچه طول پرهها بیشتر باشد کارآیی دستگاه، برندگی و سرعت آن هم بیشتر میشود.
awliii mrc